Boeken Favourites Getest

Gelezen: Drie is te veel

Als je Jill Mansell zegt, zeg je chicklit. Maar dan wel van het betere soort, waarin de vrouw geen hulpeloos giechelend wezentje is maar een normale, weldenkende vrouw. Zo ook in ‘Drie is te veel’, Mansells nieuwste boek.

Cass Mandeville lijkt een gelukkige vrouw, in wiens leven alles meezit. Leuke baan als (zeer populaire) radiopresentatrice, leuke man en drie kinderen die alledrie op hun eigen manier volwassen aan het worden zijn. Maar dat verandert als haar man Jack in een crisis belandt (het valt ook niet mee om veertig te worden), en in de armen van een andere vrouw valt, een journaliste die Cass en hem komt interviewen notabene!

Ondertussen blijkt dat ook hun kinderen het niet allemaal even makkelijk hebben. Zestienjarige Sophie, de slons (en het geweten) van de familie, wil zich in gaan zetten voor arme kinderen in Afrika, terwijl de oudere Cleo en Sean flinke problemen in hun liefdesleven hebben. Zal het boek voor iedereen eindigen met een happy end?

Jill Mansells boeken lezen prettig weg, en ook Drie is te veel vormt daarop weer geen uitzondering. De hoofdpersonen zijn écht, je ziet ze zo voor je en zou zelfs bevriend met ze kunnen raken. Niet overdreven romantisch of dramatisch, maar gewoon een lekker boek waarin ook humor niet ontbreekt.

Drie is te veel – Jill Mansell
ISBN 9789021805498
Sijthoff
17,95 euro