Boeken Favourites Getest

Gelezen: Botsing

Botsing is een literaire thriller van eigen bodem. Ingrid Oonincx bewees met haar debuut Nickname al dat zij dit genre prima beheerst, en dus zijn de verwachtingen voor dit tweede boek hooggespannen.

Botsing gaat over drie mensen die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben. Ambitieuze Anna, architecte, wiens privéleven op zijn zachtst gezegd niet perfect is. Lisa, directeur van een luchtvaartmaatschappij in zwaar weer. En Ewoud, ooit succesvol, nu een loser die zijn eigen dochtertje niet meer mag zien. Deze compleet verschillende individuen blijken na het lezen van een paar hoofdstukken toch iets gemeen te hebben: een kwelgeest.

Wie is die man of vrouw die hen het leven zuur maakt? Kandidaten genoeg, zo blijkt al snel. Is het de secretaresse? De huishoudster? De baas? Wat is eigenlijk de band tussen die drie mensen? Vanaf de eerste bladzijde overvalt je een gekmakende nieuwsgierigheid, die ervoor zorgt dat je het boek in 1 ruk uit zal willen lezen. Doe dat vooral, want je zal echt tot op de laatste pagina’s moeten wachten op de ontknoping. En dat is er eentje… we zagen hem niet aankomen. Een topthriller van Nederlandse bodem.

Botsing – Ingrid Oonincx
ISBN 9789044332803
The House of Books
17,95 euro