Boeken

Gedonder met groep acht!

De schoolromans van Jacques Vriens zijn niet nieuw, maar een aantal ervan is wel in een nieuw jasje gestoken.

Gedonder met groep acht! is de laatste toevoeging aan de nieuwe druk, en ook dit boek kan nu weer jaren mee voor een nieuwe generatie. Wij lazen het.

Gedonder met groep acht!

Misschien ken je het verhaal van dit boek beter als ‘Het achtste groepie tegen het soepie’, zoals het boek vroeger heette. In de jaren ’80, waarin het boek verscheen, een prima titel, maar inmiddels wat gedateerd en dus aan vervanging toe. Gedonder met groep acht! maakt voor iedereen duidelijk waar het in dit boek om draait: dat bijzondere laatste jaar op de basisschool.

Groep acht is altijd een bijzondere groep. De oudste kinderen van de school, eindelijk, en daarmee ook een beetje de baas. Dat kan heel leuk zijn, maar in dit boek gaat het een beetje mis: groep acht zit groep zeven behoorlijk dwars, en dat dreigt een beetje uit de hand te lopen. Zelfs zo erg dat de gezamelijke schoolreis in gevaar komt!

Schoolromans: mateloos populair

Boeken die zich binnen een school afspelen zijn bij veel kinderen favoriet. De herkenbare situaties sluiten perfect aan bij hun eigen leven, wat de boeken extra aantrekkelijk maakt. Jacques Vriens heeft er zijn specialiteit van gemaakt, én weet waar hij het over heeft: jarenlang werkte hij zelf in het onderwijs, als geen ander weet hij zijn ervaringen te gebruiken in tijdloze verhalen over de basisschool. Want de tijd verandert misschien, de techniek gaat vooruit en van krijtborden is er overgestapt op digiborden, de kinderen blijven hetzelfde. Ook dit boek dat oorspronkelijk in 1984 verscheen is, met wat kleine aanpassingen, daardoor nog steeds actueel en zal door weer een nieuwe generatie bovenbouwers verslonden worden.

Gedonder met groep acht! – Jacques Vriens
ISBN 9789000345717
Van Holkema & Warendorf
€12,50