Boeken Travel

From New York to L.A.

Twee Nederlandse vrouwen die vertellen over hun leven in Amerika. Filmmaakster Dree Andrea woont in New York, Griselda Molemans (bij Studio Sport-kijkers een bekend gezicht, al heette zij toen nog ‘Visser’) in Los Angeles. Aan de hand van een verslag van hun leven en ervaringen aldaar, geven ze jou als lezer een ‘inside’ kijkje in het échte Amerika.

Dat dat ‘echte’ Amerika eigenlijk niet bestaat merk je al snel: de verschillen tussen New York en Los Angeles zijn behoorlijk. Niet zo vreemd, je hebt het tenslotte over 2 steden op een uur of 9 vliegen van elkaar, waarin je compleet verschillende bevolkingsgroepen vindt. Doordat de hoofdstukken zijn gebaseerd op verschillende thema’s, waar Dree en Griselda onafhankelijk hun ervaringen over vertellen, zie je die verschillen heel mooi terugkomen. Wat beide grote steden wél gemeen hebben zijn de verschillende wijken met verschillende reputaties. En al zijn de auteurs in eerste instantie niet voornemens zich daar iets van aan te trekken, na een paar ‘interessante’ ervaringen (lees: moord, intimidatie, schietpartijen) beperken zij zich over het algemeen toch maar wat meer tot de ‘veilige gebieden’.

Fijn is dat Dree en Griselda over de nodige dosis zelfspot en zelfkennis beschikken, en het vermogen hebben dit grote, vaak vreemde land met flink wat Hollandse nuchterheid te bekijken. Handig voor lezers die zelf ook van plan zijn de oversteek te wagen, is dat er bij veel ervaringen van de dames ook echte tips staan vermeld, in de vorm van handige (internet)adresjes. ‘From New York to L.A.’ is een aanrader voor iedereen die meer dan gemiddelde interesse in het leven in de USA of New York en Los Angeles in het bijzonder heeft. Het boek is lekker vlot en toegankelijk geschreven, al moet je je soms even door een overdaad aan Amerikaans uitdrukkingen in Nederlandse zinnen heenwerken.

From New York to L.A. – Dree Andrea & Griselda Molemans
ISBN 9789047200321
Uitgeverij Artemis
16,95 euro

From New York to L.A.
Bestel via Bol.com: From New York to L.A.
Dree Andrea & Griselda Molemans