Boeken Travel

Extreem surviven

De titel en de omslag van het ‘Worst-case scenario Surivival handboek Extreme Edition’ laten je misschien denken dat het hier om een grappig bedoeld boekje gaat dat je cadeau kunt doen aan een verstokte reiziger. Toch is de inhoud voor het grootste deel bloedserieus.

Onderverdeeld in verschillende hoofdstukken, zoals ‘Avontuurlijke sporten, Beestachtigheden en Alledaagse gevaren’ word je in dit boek grondig voorbereid op extreme situaties waarin je liever niet terecht komt. Verschillende experts hebben hun kennis gedeeld met de auteurs, zodat je na het lezen precies weet hoe je een diepe wond moet hechten, jezelf moet redden als je een hartaanval hebt, kunt ontsnappen aan een boze gorilla of hoe je een helikopter aan de grond moet zetten als de motor uitvalt.

Veel van de situaties zul je niet snel tegenkomen, daarom hebben we het ook over een Extreme Edition, maar ook voor ‘dagelijkse gevaren’ bevat dit boek goede tips. Hoe red je jezelf als je dreigt te stikken, hoe val je van een trap zonder al je botten te breken: na het lezen van dit boek weten we het.