Boeken

Eva Monté – Zwaartekracht

Zwaartekracht Eva Monté

Een groep dikke mensen samen op een eiland, met als gemeenschappelijk doel flink wat kilo’s af te vallen. Klinkt niet echt als een thriller, toch?

Wacht maar tot je ‘Zwaartekracht’ van Eva Monté leest. Want in deze mix van Obese en Expeditie Robinson lijkt niemand zijn leven zeker te zijn.

Zwaartekracht

Emma is al haar hele leven te dik. Ze stevent af op een maagband, maar een oproep in de krant lijkt daar verandering in te brengen. Een intensief programma, samen met een kleine groep lotgenoten, dat ook nog eens start op een zonnig Grieks eiland.

Emma besluit een kans te wagen, en wordt uitverkoren om mee te doen. Op naar Griekenland! Net als voor haar reisgenoten is het strenge regime aldaar best even wennen voor Emma. Niet meer zelf bepalen wat je eet, maar ook niet hoe laat je opstaat en wanneer je naar huis belt. Er ontstaan al snel spanningen in de groep, en die nemen alleen maar toe als blijkt dat hun sportinstructeur op zijn zachtst gezegd nogal opvliegend is.

Op het moment dat Emma één van de deelnemers dood in zijn bed aantreft, en ze ook nog eens achterna wordt gezeten door een creepy taxichauffeur, wordt het steeds meer duidelijk dat zij en de andere deelnemers hun leven niet zeker zijn. Maar wie is de vijand? Is het de sportinstructeur? De taxi-chauffeur? Een deelnemer, die al eerder heeft laten zien niet te kijken op een moordpoging meer of minder? Kan ze de vrienden die ze op het eiland heeft gemaakt, op één hand te tellen, eigenlijk nog wel vertrouwen?

Niet wegleggen!

Tijdens het lezen van ‘Zwaartekracht’ komt er een moment dat je als lezer meer weet dan Emma. Een frustrerend moment, want je zou het verdorie wel naar haar willen schreeuwen voor wie ze uit moet kijken. Het boek is zo geniaal opgebouwd dat iedere pagina een verrassing, of een flinke portie spanning brengt, en je als lezer simpelweg geen rust meer hebt tot je het boek uit hebt gelezen.

Eva Monté is de naam die twee zussen, Alexandra en Victoria Nagelkerke, gebruiken om hun thrillers te schrijven. Met ‘Zwaartekracht’ hebben zij een meesterwerk afgeleverd.

 

Zwaartekracht – Eva Monté
ISBN 9789461091673
De Crime Compagnie
€14,95