Boeken Kids

Escape room, een nieuwe spannende jeugdroman van Maren Stoffels

Escape room maren stoffels

Maren Stoffels is een zeer geliefd auteur van jeugdboeken. Escape room is haar nieuwe, spannende boek.

Escape room

Escape rooms kunnen als doodeng zijn… maar als er iemand is die er voor wil zorgen dat je er nooit meer uit kunt komen wordt het echt huiveringwekkend.

Vier vrienden, tieners, besluiten samen naar een escape room te gaan. Eng, spannend, maar ook met de wetenschap dat ze er uiteindelijk weer uit zullen komen. Of niet? Is dit wel een normale escape room? Wie heeft hier de touwtjes in handen? Komen ze hier ooit nog levend uit.

Wat voert Cleo, die de escape room ‘bestuurt’ in haar schild? En hoe goed is de vriendschap tussen deze vier tieners eigenlijk? Er zijn zoveel dingen die ze niet van elkaar weten, dingen die hen hier en nu in gevaar brengen.

Spannend

Het valt niet mee om boeken te schrijven voor tieners. Deze groep staat niet bekend als ‘vrijwillige lezers’, pakken meestal alleen een boek als het moet van school. Toch slagen steeds meer auteurs erin om boeken te schrijven die helemaal van nu zijn, en écht aanslaan bij de doelgroep. Maren Stoffels is zo’n auteur, haar boeken worden volop gelezen door middelbare scholieren, en Escape room bewijst weer eens waarom.

Een moderne opmaak, aansprekend taalgebruik en geloofwaardige karakters, gecombineerd met een sterke verhaallijn en een goede dosis spanning zorgen ervoor dat Escape room leest als een trein. Deze auteur slaat precies de juiste toon aan, en laat tieners beleven hoe heerlijk lezen kan zijn.

Escape room – Maren Stoffels
ISBN 9789025873974
Uitgeverij Leopold
€14,99