Boeken Favourites

Erwten!

Erwten. Bepaald niet het lievelingskostje van veel kleine kinderen, al is het maar doordat ze groen zijn. In het zeer originele boek ‘Erwten!’ leren kleine kinderen alles over deze kleine groene balletjes, in de hoop (of althans die van de ouders) dat deze voortaan een voorkeursplek op het bordje weten te veroveren.
Van de boer die de zaadjes plant via de fabriek en vliegtuigen naar het bordje van hongerige kindertjes, alles komt in tekst en leuk getekend beeld voorbij. Maar die kinderthes… die willen geen erwtjes! Bah! Ze gooien ze zo in de vuilnisbak. ‘Nee, alsjeblieft, geef ons een kans!’, roepen de erwtjes, en dat doen de kinderen. En wat blijkt: die erwtjes zijn hartstikke lekker!

Dit boek kan met name bij peuters en jonge kleuters het gewenste effect (kind eet erwtjes) opleveren. Hun interesse wordt gewekt en zij zullen het misschien zielig vinden voor die erwtjes, die al zo’n lange weg hebben afgelegd naar hun bord. Succes niet gegarandeerd, maar sowieso een erg leuk en origineel boek om voor te lezen aan je kinderen, die op deze manier een beeld krijgen van welke weg voedsel aflegt voor het op hun bord belandt.

Erwten! – Simon Rickerty & Andy Cullen
ISBN 9789051161250
De Vier Windstreken
14,95 euro


Erwten !
Bestel via Bol.com: Erwten !
Rickerty, S, & Cullen, A.