Boeken

Ernst, Bobbie en de rest kookboek

Misschien is het je nog nooit opgevallen, maar best veel liedjes van Ernst en Bobbie gaan over eten. Deze liedjes vormden de basis voor het kookboek dat onlangs van deze twee populaire kindervrienden verscheen, waarbij ieder hoofdstuk de titel draagt van een bekend liedje. Deze liedjes zijn ook op de bijgevoegde cd terug te vinden.

Het boek ziet er gezellig uit, met kleurrijke illustraties en veel foto’s van Ernst en Bobbie. De recepten zijn misschien iets te moeilijk om zelf te maken door de doelgroep die zij normaal aanspreken, maar natuurlijk wel prima te doen onder begeleiding van de ouders. Kinderen vanaf een jaar of 10 zouden enkele gerechten zelf klaar kunnen maken.

Leuk is dat de gerechten niet alleen maar uit ‘standaard kindervoer’ bestaan. Natuurlijk ontbreken de pannenkoeken en ijsjes niet, maar ook rijstsalade met groenten, zalmrolletjes, smoothies en deegslierten komen voorbij. Leuk, lekker én gezond dus.

Wij raden dit boek vooral aan bij ouders met moeilijke etertjes: betrek ze met dit boek bij het koken en vertel ze dat Ernst en Bobbie het ook lekker vinden. Misschien gaan er dan opeens zomaar groenten of andere ‘exotische’ dingen naar binnen?

Ernst, Bobbie en de rest kookboek – Joyce Huisman
ISBN 9789066117150
Inmerc
17,95 euro

Ernst, Bobbie en de rest kookboek + CD
Bestel via Bol.com: Ernst, Bobbie en de rest kookboek + CD
J. Huisman