Boeken

Er was eens…: sprookjes met AVI-niveau om zelf te lezen

Natuurlijk, sprookjes zijn ontzettend leuk om voor te lezen. Maar zodra kinderen zelf kunnen lezen, lenen deze veelal bekende verhalen zich ook prima om zelf te lezen!

Er was eens…

Annemarie Bon herschreef zeven bekende sprookjes zodat ze goed leesbaar werden voor kinderen. In het lekker dikke boek vind je De wolf en de zeven geitjes, Joris en de draak, De kleine zeemeermin, De nieuwe kleren van de keizer, Aladdin en de wonderlamp, Assepoester en De Vliegende Hollander.

Het leuke is dat het AVI-niveau oploopt. Zo zijn De wolf en de zeven geitjes en Joris en de draak geschreven op AVI E3 niveau, terwijl De Vliegende Hollander AVI E5 niveau heeft. Zo gaat dit boek lekker lang mee, en kan je kind steeds een beetje moeilijkere verhaaltjes lezen.

Natuurlijk vind je in een goed sprookjesboek niet alleen letters, maar ook heel veel plaatjes! Sandra Klaassen maakte prachtige tekeningen, die het verhaal leuDker, en voor beginnende lezertjes ook duidelijker maken.

Er was eens… laat zien dat sprookjes van alle tijden zijn, en moeiteloos naar de moderne tijd mee kunnen reizen, zolang je het taalgebruik zo nu en dan maar iets aanpast. Dit soort ‘AVI meegroei-boeken’ stimuleert kinderen om steeds een beetje beter te leren lezen, zodat zij weer aan het volgende verhaaltje kunnen beginnen. Een mooie aanwinst in dit genre!

Er was eens… – Annemarie Bon
ISBN 9789048826599
Moon
€14,99