Boeken

Er is er een jarig…

Het hoogtepunt van menig jarig kind? Het kinderfeestje, en de traktaties op school. Het dieptepunt voor menig ouder? Juist ja, vul maar in… Helemaal niet nodig, mits je je grondig voorbereidt en je laat informeren door experts.

Geny Soeteman is zo’n expert. Waar ouders zich wekenlang het hoofd kunnen breken over de invulling van het ‘sprookjes’ feestje van hun kind, komt zij in het boek ‘Er is er een jarig…’ met kant en klare oplossingen. Sterker nog, ze komt met 3 oplossingen, afhankelijk van de voorkeur voor prinsessen, Roodkapje of Hans en Grietje. Hierbij is aan werkelijk alles gedacht: de uitnodiging, verjaardagstaart, leuke drankjes, actviteiten en decoratie.

Als ouder hoef je uitsluitend haar aanwijzingen op te volgen, om zo op een relaxte manier de verjaardagstijd in te gaan. Of het feestje uiteindelijk een succes wordt hangt natuurlijk ook van andere factoren (het weer, de aanwezige kinderen etc.) af, maar aan jou heeft het in ieder geval niet gelegen!

In het tweede deel van het boek vind je een heel groot aantal traktaties. Ook deze zijn gerangschikt op thema, waarbij je kunt denken aan verschillende feestdagen, maar ook geboorte of ‘Oranjefeest’. Ook als het traktatiemoment van je kind niet samenvalt met dit soort gelegenheden, kun je de suggesties ook heel goed gebruiken in een wat algemenere setting. De ‘lenteboom’ die je in het ‘Pasen’ hoofdstuk vindt bijvoorbeeld, kun je natuurlijk ook enigszins ‘verbouwen’ naar de sfeer van andere seizoenen.

‘Er is er een jarig…’ is een boek dat eigenlijk iedere, niet zo heel creatieve, ouder in zijn kast zou moeten hebben staan. Instant inspiratie, duidelijke beschrijvingen, ruimte voor eigen inbreng: een boek om heel de basisschool periode van je kind plezier van te hebben.

Er is er een jarig – Geny Soeteman
ISBN 9789044320824
The House of Books
17,90 euro

Er is er ��n jarig
Bestel via Bol.com: Er is er een jarig
Geny Soeteman