Boeken

Emma’s baby

Je kind kwijtraken, ontvoerd door een vreemde. Het is de nachtmerrie van iedere ouder. Het boek ‘Emma’s baby’ gaat je dan ook niet in de koude kleren zitten, het komt vanaf de eerste letter keihard binnen.
Emma is een alleenstaande moeder, die met haar 13 maanden oude zoontje Ritchie op een dag met de metro naar huis reist. Haar zoontje staat al in de metro, haar boodschappen staan er nog buiten. Op het moment dat ze zich omdraait om deze te pakken rijdt de metro weg. Een dame gebaart echter dat zij op Ritchie zal passen, en haar op de volgende halte zal treffen. Dat klopt, en de nachtmerrie lijkt voorbij. Als de vrouw, nadat zij samen een kopje koffie zijn gaan drinken, verdwijnt mét Ritchie blijkt het ergste pas te beginnen.
‘Emma’s baby’ is een thrillerachtige roman die met name bij ouders van jonge kinderen in zal slaan. De angst je kind kwijt te raken, iemand anders er met je kind vandoor te zien gaan zorgt bij iedereen voor koude rillingen. Het boek beschrijft echter ook de moeilijke positie van een jonge alleenstaande moeder, die zich met haar leven nauwelijks raad meer weet. Tot ver in het boek blijft het onduidelijk wat er nu precies gebeurd is, en wie hier een rol in hebben gespeeld. Meeslepend, spannend, dramatisch en indrukwekkend: een boek dat je in één keer uit moét lezen, en bij uitstek geschikt is voor een verfilming.

Emma’s baby – Abbie Taylor
ISBN 9789044322651
The House of Books
17,50 euro 

Emma's baby
Bestel via Bol.com: Emma’s baby