Boeken Voeding

Ella’s Kitchen – het kookboek

Erg Brits, maar ook erg leuk, speels en inspirerend: dat is Ella’s Kitchen – het kookboek. Wij lazen het met veel enthousiasme.

Ella’s Kitchen

Ella is inmiddels 13 jaar, maar toen zij nog heel klein was vroeg haar vader zich af hoe hij haar kon overtuigen dat gezond eten niet alleen gezond is, maar ook leuk, lekker en zelfs cool.

Hij besloot zelf aan de slag te gaan, en introduceerde onder de naam Ella’s Kitchen 100% biologische kindervoeding. In kleurrijke verpakkingen, die kinderen aanmoedigen lekker te gaan eten, en zonder ze dag na dag een textuurloze brei voor te zetten. Uitgaan van de nieuwsgierigheid van het kind, en steeds nieuwe dingen aanbieden, dat is het motto.

Nu weten we allemaal dat dat makkelijker klinkt dan het is. De keren dat je liefdevol bloemkool kookt, om deze vervolgens op de vloer en tegen de muur terug te vinden kennen we allemaal. Om je ook daar een handje mee te helpen is er na de kindervoeding ook een kookboek, vol gerechten waarmee je zelf (al dan niet samen met je kind) aan de slag kunt gaan.

Ella’s Kitchen – het kookboek

Net al de kindervoeding is ook dit boek weer een explosie van kleur en vrolijkheid, waardoor je direct zin krijgt om aan de slag te gaan. Een aantal gerechten en ingrediënten is typisch Brits, maar kun je zelf ook best wat ‘vernederlandsen’.

Het boek zit vol verrassende gerechten, waar we zelf nooit op zouden zijn gekomen. Leuk zijn de tips om je kind te laten helpen bij het bereiden, iets dat zij zelf maken zullen ze tenslotte niet snel door de kamer gooien, da’s zonde. Kipfilet met regenbooggroentes voor de lunch, of toch een tosti, maar dan wel eentje waar ook cranberry’s op zitten? Zeker als het je moeite kost je kind iedere dag weer genoeg groenten en fruit binnen te laten krijgen is dit boek een uitkomst!

Ella’s Kitchen – 100 inspirerende recepten voor kleine en grote chefs
ISBN: 9789045207490
Karakter
€ 19,95