Boeken

Eindfeest: de nieuwe thriller van Jet van Vuuren

Eindfeest Jet van Vuuren

Jet van Vuuren heeft een flinke schare trouwe fans op weten te bouwen, met haar thrillers die stuk voor stuk ‘typisch Jet’ zijn.

Ze spelen zich af in Nederland, hebben zonder uitzondering een vrouwelijke hoofdpersoon en er wordt in gemoord. Maar hoe… dat zie je nooit aankomen. ‘Eindfeest’ is haar nieuwe boek.

Eindfeest

Constance is ongeneeslijk ziek. Ze heeft niets meer te verliezen: haar man was ze al kwijt, echte vriendinnen had ze de laatste jaren ook al niet, en haar mooie huis in het Gooi en haar gevulde bankrekening lijken haar ook niet bepaald gelukkig te maken. Verbitterd, zo zou je haar het best kunnen omschrijven.

Constance heeft altijd een keurig leven geleid. Gestructureerd, planmatig… saai misschien wel. Voordat zij overlijdt heeft ze echter nog een verrassende missie. Afrekenen met het verleden. Met de vrouwen die haar, om wat voor reden dan ook, teleurgesteld hebben. Ze besluit een Eindfeest te geven, eentje met een moordlustig randje.

Verknipt

Klinkt aardig verknipt, toch? Constance past daarmee precies in het rijtje hoofdrolspelers dat we kennen uit eerdere thrillers van Jet van Vuuren. Alhoewel… Constance lijkt zelf ook te beseffen dat dit niet echt een normale manier is om afscheid te nemen van dit leven, en besluit een psychiater te bezoeken. Een man, die geen idee heeft hoe hij om moet gaan met deze stervende vrouw met moordlustige gedachten. Maar wil zij eigenlijk wel geholpen worden? En waarom lijkt Constance het leven van psychiater Victor zo op zijn kop te zetten?

Geduld

Wie houdt van boeken die vanaf de eerste bladzijde spannend zijn, zal even moeten wennen. ‘Eindfeest’ heeft namelijk een lange opbouw, voor sommigen misschien te lang, waarin de spanning niet bepaald van de pagina’s druipt. Lees toch vooral verder! Want het is die opbouw, die ervoor zorgt dat tegen het einde van het boek alle puzzelstukjes op zijn plek vallen, en leiden tot een ontknoping die je niet aan zag komen.

Misschien niet het spannendste boek dat we ooit lazen van Jet van Vuuren, maar wel eentje met een bijzonder thema. Voor de liefhebber!

Eindfeest – Jet van Vuuren
ISBN 9789045208367
Karakter Uitgevers
€15,-