Boeken Favourites Gezondheid

EHBO Snelgids

Eigenlijk zou je als ouder een EHBO cursus cadeau moeten krijgen. Ongelukken zitten in een klein hoekje en het is oh zo belangrijk om te weten hoe je moet handelen als het mis gaat met je kind.

Een aardig alternatief is ook een goed EHBO boek, een naslagwerk waarin je alle mogelijke ongelukken, verwondingen en plotselingen ernstige ziektebeelden vindt. Met informatie die is opgesteld en gecontroleerd door een arts, zodat je zeker weet dat je goed handelt. Dat alles is de EHBO snelgids, die wij onlangs goed doornamen.

Het eerste gedeelte van het boek, met de titel ‘Basis’ is er om goed door te lezen en iedere paar maanden weer eens door te nemen. Hierin vind je de belangrijkste uitgangspunten van EHBO, de basisstappen. Reanimatie, verbanden aanleggen: je vindt het in dit hoofdstuk. Hierna volgen per categorie (Adem en bewustzijn, Bewegingsletsel, Medische condities, Temperatuurletsel, Plaatselijk letsel en Steken en gif) de belangrijkste aandoeningen. Heel basic: wat zie je, wat moet je vooral wel doen, en wat absoluut niet. En wanneer moet je een arts raadplegen? Alles staat overzichtelijk op 2 pagina’s bij elkaar.

Tenslotte, en dat is iets dat eigenlijk iedere ouder ergens op zou moeten hangen, vind je achterin het boek ook een gifwijzer. Als je kind paracetamol heeft geslikt moet je direct naar het ziekenhuis, bij jodium is melk drinken het devies, en bij wasmiddelen moet je het kind absoluut niet laten braken. Zaken waar je niet naar op zoek wilt of twijfel over wilt hebben als het eens voorkomt, maar altijd bij de hand moet hebben. Bewaar de EHBO snelgids dan ook op een logische plaats (bij de verbandtrommel bijvoorbeeld), want al hoop je hem nooit nodig te hebben, als het eens zover komt moet is het fijn hem snel te kunnen grijpen.

EHBO Snelgids – Dr. A. Nijland
ISBN 9789085109044
House of Knowledge Publishing
12,95 euro


EHBO Snelgids
Bestel via Bol.com: EHBO Snelgids