Boeken

Eerste stappen naar cijfers en tellen

Belonen, plezier, uitdaging en afwisseling: de ideale ingrediënten om kleuters iets te laten leren. Het boek ‘Eerste stappen naar cijfers en tellen’ speelt hier goed op in, door kinderen van 4-5 jaar (groep 1) op een speelse manier kennis te laten maken met cijfers en kleine sommetjes.

Op welke tekening steekt het meisje 3 vingers op? En kun je de 5 verschillen tussen de twee tekeningen vinden? Op elke bladzijde van het boek vind je van dit soort oefeningen, met onderaan (voor de ouders) duidelijk vermeld wat een kind leert door deze oefening. En is de oefening gelukt? Dan komt het mooiste: de medaille.

Minimaal om de pagina is er plek om één van de bijgeleverde zelfklevende, goudkleurige, medailles te plakken. Als beloning voor het gedane werk, én natuurlijk als stimulans om nog meer te oefenen om weer een medaille te verdienen.

Als je kind dit boekje uit heeft kan het in dezelfde serie ook nog aan de slag met ‘letters en woordjes’, en ook voor kinderen in groep 2 en 3 zijn er dit soort oefenboekjes op het gebied van taal en rekenen. Aansluitend bij de leerstof op school, en op zo’n leuke manier gebracht dat het bij het kind echt niet als ‘huiswerk’ over zal komen.

Eerste stappen naar cijfers en tellen
ISBN 9789002221293
Standaard Uitgeverij
5,95 euro

Eerste stappen naar cijfers en tellen4-5 jaar
Bestel via Bol.com: Eerste stappen naar cijfers en tellen4-5 jaar
Annemie Bosmans