Boeken

Een stuk voor mama en een stuk voor papa

Als ouders gaan scheiden maakt dat diepe indruk op kinderen. Papa en mama die opeens niet meer bij elkaar wonen, 1 of zelfs 2 nieuwe huizen waar het moet wennen, en ouders die zelf ook nog erg aan de nieuwe situatie moeten wennen. Er verschijnen steeds meer boeken over dit thema, gericht op de kinderen zelf, ‘Een stuk vor mama en een stuk voor papa’ is de nieuwste aanwinst op dit gebied.
Dit boek pakt het goed aan. Het bekijkt de situatie door de ogen van het kind, en laat ook juist die punten voorbij komen die bij het kind de meeste indruk maken. Papa die opeens in een nieuw huis woont, waarin je niet eens de weg kent. Mama die verdrietig is als je een weekend naar papa gaat. En als je nu leuke dingen met 1 van de ouders doet, mag je dat dan nog wel aan de andere vertellen? Of liever niet? Het jongetje in dit boek zou soms wel willen dat hij zich in twee stukken kon verdelen, dan was 1 deel voor mama, en 1 deel voor papa.

Het goede aan ‘Een stuk voor mama en een stuk voor papa’ is de herkenbaarheid, en het inzoomen op emoties die vrijwel alle kinderen voelen bij een scheiding. Deze worden bespreekbaar, normaal gemaakt. Daarnaast vind je achterin het boek ook praktische informatie voor ouders en leerkrachten, zodat zij een kind ook goed kunnen begeleiden.

Een stuk voor mama en een stuk voor papa – Stefan Boonen & Luus Willems
ISBN 9789044811131
Clavis Uitgeverij
14,95 euro

Een stuk voor mama en een stuk voor papa
Bestel via Bol.com: Een stuk voor mama en een stuk voor papa
Stefan Boonen