Boeken

Een prachtig boek over Kerstmis

In dit mooie boek over Kerstmis van Nicole de Cock vind je geen enkele letter. Alleen in illustraties wordt dit prachtige kerstverhaal verteld.

‘Kerstmis’ is, zelfs al is er geen letter in geschreven, misschien wel het mooiste boek over kerst dat wij de afgelopen periode bekeken.

Kerstmis

Het is even wennen: een boek openslaan en er geen letters in zien staan. In de meeste prentenboeken is wel wat tekst te vinden, maar Nicole de Cock koos ervoor om enkel en alleen met illustraties te werken.

En die mogen er zijn! Een goed kerstboek is herkenbaar aan de sfeer, het fijne gevoel dat de bijzonderste tijd van het jaar op het punt van beginnen staat. Die sfeer spat in dit boek werkelijk van de bladzijdes af. Iedere illustratie is raak, en brengt je weer een stukje verder in dit mooie kerstverhaal.

Mens en dier

Het boek ‘Kerstmis’ laat zien hoe de mensen in het dorp zich voorbereiden op dit mooie feest. Er worden inkopen gedaan, liedjes gezongen: de sfeer zit er goed in. Maar ook de dieren uit het bos bereiden zich voor op Kerstmis. Zij nemen overal versieringen mee, en weten uiteindelijk ook de mensen mee te lokken voor een prachtige verrassing in het bos.

Dit prentenboek is echt hartverwarmend, de kerstgedachte in zijn puurste vorm. Door het ontbreken van woorden kunnen kinderen het boek gemakkelijk ‘lezen’ zonder volwassene, maar natuurlijk is het ook heerlijk om samen het boek door te bladeren en te vertellen wat er allemaal gebeurt in de illustraties. Laat daarbij vooral je kind aan het woord: we weten zeker dat dat dankzij de vele details op de illustraties steeds weer een ander verhaal op zal leveren.

Kerstmis – Nicole de Cock
ISBN 9789048826841
Moon
€16,50