Boeken Favourites

Een jaar later

Een roman met de gebeurtenissen van 11 september op de achtergrond, dat is Een jaar later van Scott Lasser. De dag voor de aanslagen spreken Kyle en zijn zus Cat elkaar voor het eerst sinds lange tijd weer eens, en hij vertelt haar dat hij vermoedt een zoontje te hebben bij een vrouw waar hij geen contact meer mee heeft. Cat adviseert hem contact op te nemen met de vrouw, en hij belooft haar raad de dag erna op te volgen. Dat blijkt 1 dag te laat: Kyle komt om bij de aanslagen op de Twin Towers, en zo ook de moeder van het kind.

Cat kan het niet loslaten, en gaat op zoek naar informatie over deze vrouw en, nog belangrijker, haar zoontje. Ze zal hem op het spoor komen, maar dat is niet waar het boek uitsluitend om draait. Cats vader, Sam, is ernstig ziek, en wil graag nog wat tijd met haar doorbrengen, haar dingen vertellen die zij moet weten voor hij sterft. Tijd inhalen die eigenlijk niet in te halen lijkt, de twee hebben al jarenlang bepaald geen close contact. Cat zoekt haar vader op, en leert meer van en over hem dan ze van tevoren had gedacht.

‘Een jaar later’ is een prachtige roman, die niet alleen treffend vertelt over verlies, maar vooral ook over liefde. Liefde voor je naasten, die soms vanzelfsprekend blijkt al doet de situatie anders vermoeden. Intrigerende hoofdrolspelers met ieder hun verhaal nemen je mee het boek in en laten je niet meer los.

Een jaar later – Scott Lasser
ISBN 9789044325751
The House of Books
17,50 euro

Een jaar later
Bestel via Bol.com: Een jaar later