Boeken

Een goed gewicht voor je kind

Het zal niemand ontgaan zijn: kinderen worden steeds dikker. Te dik. En niet alleen kinderen, het hele gezin draagt wel wat pondjes teveel met zich mee. Maar hoe krijg je het in vredesnaam voor elkaar dat je kind, en daarmee de rest van het gezin, gezond eet, aangezien een voorkeur voor vet, zoet en ongezond aangeboren lijkt te zijn?

Allereerst is het goed te bepalen of je kind al overgewicht heeft, of dat het op dit moment prima op de curve zit. Hiertoe vind je in het boek ‘Een goed gewicht voor je kind’ direct vooraan al handige hulpmiddelen. Vervolgens volgt een duidelijke doelstelling van het boek. Dat is niet om te dikke kinderen op een streng dieet te zetten, nee, het doel is om een gezin gezond te laten eten. Het benodigde effect volgt dan vanzelf, juist wanneer je je niet compleet fixeert op afvallen.

Vervolgens volgt informatie over voeding, waaruit je goed kunt afleiden wat gezond is, en waarom. Ook beweging en een goede psychologische begeleiding van kinderen met overgewicht komen aan bod. Het overgrote deel van het boek echter staat vol smaakvolle en gezonde recepten. Handig ingedeeld per maaltijd, inclusief lijsten met benodigdheden en natuurlijk instructies om de gerechten klaar te maken. Er is goed op gelet dat alles aantrekkelijk is voor kinderen, zodat zij leren dat gezond ook gewoon heel erg lekker kan zijn.

Dit boek heeft, in onze ogen, misschien nog wel meer effect dan het opgeheven vingertje waar ouders met dikke kinderen nogal eens tegenaan lopen op bijvoorbeeld het consultatiebureau. Het leert ouders, en daarmee kinderen, dat je gerust lekker kan eten, zolang je je maar een beetje bewust bent van wàt je eet.

Een goed gewicht voor je kind: adviezen en lekkere recepten – L. Joossens & L. Elslander
ISBN 9789002222931
Standaard Uitgeverij
19,95 euro

Een goed gewicht voor je kind
Bestel via Bol.com: Een goed gewicht voor je kind
Joossens, L. & Elslander, L.