Boeken

Een Frozen Hart

Frozen, da’s een film voor kleine meisjes, toch? Klopt! Althans, kleine meisjes lopen er weg mee. Maar het boek Een Frozen Hart, dat is juist voor iets grotere meisjes.

Wij zochten uit hoe dat precies zit, en lazen dit bijzondere boek.

Een Frozen Hart

Het verhaal in Een Frozen Hart komt eigenlijk precies overeen met dat van Frozen. Anna, Elsa, hun ouders die overlijden… En natuurlijk Kristoff, Sven en Olaf: ze zijn er allemaal.

En toch is het verhaal een beetje anders. Het is namelijk speciaal geschikt voor iets oudere meiden, en valt daarmee in de Young Adult categorie. Boeken die vooral in de smaak vallen bij tieners, en waarin niet zelden de liefde centraal staat.

Zoo ook in Een Frozen Hart. De liefde tussen Anna en prins Hans, om precies te zijn. En iedereen die Frozen heeft gezien weet natuurlijk hoe die afloopt…

Volwassener

Waar in Frozen het ‘liefdesleven’ van Anna wel een rol speelt, is het toch vooral de bevroren wereld en de vrolijke Olaf die indruk maken op de kijkertjes. In Een Frozen Hart ligt dat anders. De kern van het verhaal is de niet al te geweldige romance tussen Hans en Anna, en de snode plannen die Hans heeft.

Een wat volwassener invalshoek dus, wat het verhaal geschikter maakt voor deze doelgroep, zonder de gebeurtenissen te veranderen. Knap gedaan, en heel slim: meiden die Frozen wat te kinderachtig vinden worden kunnen moeiteloos verder in dit Young Adult boek!

Een Frozen Hart – Elizabeth Rudnick
ISBN 9789000347964
Van Goor
€15,-