Boeken

Een beer genaamd Paddington

Wie is er niet opgegroeid met beertje Paddington? Al meer dan 50 jaar zijn kinderen over de hele wereld dol op hem.

Een beer genaamd Paddington

Paddington heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige station, waar hij door meneer en mevrouw Brown gevonden werd. Hij blijkt vanuit de donkere binnenlanden van Peru naar Engeland te zijn gereisd, en draagt een kaartje om zijn nek met ‘Zorg a.u.b. goed voor deze beer, bedankt’.

De familie Brown besluit aan deze oproep gehoor te geven, en de beer mee naar huis te nemen. Deze kleine beer blijkt hun leven behoorlijk op zijn kop te zetten, en met zijn nieuwe familie heel wat avonturen mee te maken. In dit boek vind je het verhaal van de eerste ontmoeting, en de periode die daarop volgde. Heerlijk om voor te lezen, maar ook prima geschikt voor kinderen die zelf kunnen lezen.

Paddington in de bioscoop

Kent jouw kind Paddington nog niet? Goed mogelijk! Dit is een mooi moment om dit sympathieke figuurtje te introduceren. Niet alleen vanwege dit heerlijke verhaal, dat door auteur Michael Bond zichtbaar met veel zorg is geschreven en door Peggy Fortnum van illustraties is voorzien, maar zeker ook vanwege de bioscoopfilm die er in februari aankomt.

Waar dit boek heerlijk klassiek en tijdloos is, belooft de film dat ook te worden. Een mooie combinatie, om weer een heel nieuwe generatie met Paddington kennis te laten maken.

Een beer genaamd Paddington – Michael Bond
ISBN 9789048822454
Moon
€12,50