Boeken

Dubbel zes, de nieuwe roman van Daphne Deckers

dubbel zes daphne deckers

Dubbel zes, de nieuwe roman van Daphne Deckers ligt nu in de winkels. Wij lazen hem!

Dubbel zes

Een roman van bijna 500 pagina’s, dat kom je niet vaak tegen. Zeker niet in het genre ‘makkelijk leesbare verhalen voor vrouwen’. T is ook wel een flinke pil, als je het boek zo ziet liggen. Eentje waar je bijna vreest een week of wat mee zoet te zijn. Niets bleek minder waar: in minder dan drie dagen waren we erdoorheen, elke minuut van het lezen geëntertaind.

In Dubbel zes maken we kennis met Annabel, een leuke jonge meid die op het moment van introductie niet bepaald op het beste moment van haar leven is beland. Hoe dat zo gekomen is lees je in het eerste deel van het boek, waarin heden en verleden steeds met elkaar worden afgewisseld. Deze afwisseling maakt het verhaal interessant; terwijl je je enerzijds verwondert over alle problemen die Annabel zich op de hals weet te halen, krijg je door het kijkje in haar verleden anderzijds ook steeds meer begrip voor haar keuzes.

Want het is niet niks, op jonge leeftijd je ouders verliezen. Op je verjaardag, nota bene. En al is het wellicht geen volledig excuus, gezien de gebeurtenissen die zij nu (wederom op haar verjaardag) meemaakt snappen we eigenlijk ook best dat ze wat vreemde keuzes maakt. Keuzes die haar in een politiecel doen belanden. Tja, identiteitsfraude, dat mag niet. Zelfs niet als je dat enkel en alleen doet om je lulhannes van een ex te ‘bedanken’ voor de jaren waarin hij op jouw zak teerde.

Hardleers

In de tweede helft van het boek stoppen de flashbacks grotendeels. We kennen Annabel, we kennen haar verleden, en er lijkt zowaar een happy end op de loer te liggen. Tot zij wederom de fout ingaat, en zich wederom voor iemand anders uitgeeft dan zij is.

Dit brengt haar in Cannes, levert een heerlijk avontuur met een Hollywood-ster op, maar ook weer een hoop problemen. En waar we daar in het begin van het boek nog volop begrip voor hadden, lezen we tegen het einde soms hoofdschuddend welke onhandige beslissingen Annabel nu weer neemt. Het zal het ontbreken van een ‘kijkje in de ziel’ zijn, waardoor het tweede helft van het boek wegleest als pure chicklit. Niks mis mee, zeer vermakelijk, maar net iets minder verrassend dan hoe het boek begon.

Daphne Deckers heeft al met al een lekker boek opgeleverd, dat het lezen meer dan waard is. Een ideaal scenario voor een romantische Nederlandse film?

Dubbel zes – Daphne Deckers
ISBN 9789044350180
The House of Books
€24,99