Boeken Getest

Drie nachten in New York

Drie nachten, vier dagen in New York. Is dat genoeg om je leven op zijn kop te zetten? Voor de hoofdpersonen van de fijne roman ‘Drie nachten in New York’ wel.

Twee vriendinnen, Rachel en Nicky, vetrekken samen voor vier dagen naar New York. Ze zijn van plan flink te gaan shoppenn en Rachels broer een bezoekje te brengen. Beide dames zijn wel even toe aan een verzetje, Nicky heeft het niet makkelijk als alleenstaande moeder, terwijl Rachel een slecht huwelijk heeft.

In New York zien zij ook Eve weer, een schoolvriendin, waarmee het contact om verschillende redenen is verwaterd. En ze maken kennis met verschillende andere mensen, zoals Alex, een kunstenaar die bevriend is met Rachels broer, en Stephen, een steenrijke man die op zoek is naar een vrouw. Al snel wordt duidelijk dat deze trip voor al deze mensen grote gevolgen kan hebben… maar laten zij dit ook toe?

De manier waarop de personages met elkaar verbonden zijn is verrassend, maar soms wel wat ongeloofwaardig. De gevoelens en twijfels die de 3 nachten in New York teweegbrengen zijn echter herkenbaar voor iedereen, en treffend beschreven. Een boek over vriendinnen, shoppen en romantiek, maar meer dan dat over het leven, en de verrassende wendingen die daarbij horen. De ideale 30-ers roman, die kwesties als keuzes maken, de eeuwige spagaat tussen gezin en een ‘eigen’ leven en gaan voor geluk op een treffende, maar gelukkig ook luchtige manier behandelt.

Drie nachten in New York – Michelle Jackson
ISBN 9789022559406
De Boekerij
18,95 euro