Boeken

Douze points, twelve points

Het Songfestival komt eraan! Om in de stemming te komen, interessant mee te kunnen praten tijdens een kijkavond met vrienden of gewoon, omdat je het leuk vindt, is er een boek.

Auteur Geert Willems zou je een Songfestival expert kunnen noemen. Zijn boek ‘Dinge-dong’ uit 2000 staat al jaren bekend als hét Songfestival boek, en ook zijn nieuwe boek ‘Douze points, twelve points’ toont aan dat de man weet waar hij het over heeft.

Dat begint met heel wat achtergrondinfo over het ontstaan van het festival, en de waarde ervan (voor o.a. de emancipatie van de homoscene en de eenwording van Europa), later komen ook curieuze feiten als de grote winkans van blanke zangeressen (er is slechts 1 keer een gekleurde winnaar geweest) uitgebreid aan bod. Altijd ondersteund door research, feiten en voorbeelden, die een vooroordeel soms ontkrachten, of soms juist ondersteunen.

Een degelijk boek dus! Geschreven door iemand die niet alleen verstand heeft van het Eurovisie Songfestival, maar zeker ook iemand die er een passie voor heeft, en dan niet alleen in het gekkenhuis zoals dat de afgelopen jaren rondom de artiesten heerst. Makkelijk leesbaar, of je nu een trouwe volger of juist een scepticus bent, en onmisbaar als je een beetje wilt begrijpen hoe het Songfestival in elkaar zit.

Douze points, twelve points – Geert Willems
ISBN 9789000334971
Spectrum non-fictie
19,99 euro