Boeken

De wereld van Nijntje

Op een plek waar wekelijks meerdere kinderboeken worden bezorgd, kun je lang wachten tot je meerdere mensen écht razend enthousiast ziet worden door een nieuw exemplaar. En toch was dat precies wat er gebeurde toen wij het doe, voel- en luisterboek ‘De wereld van Nijntje’ onder ogen kregen.

Waarom, zul je je afvragen? Niet eerder zagen wij een boek dat geschikt is voor zoveel kinderen. Jonge kinderen, die eindeloos naar de herkenbare afbeeldingen zullen kijken, en voorzichtig zullen voelen aan de zachte vachtjes van de dieren, en andere texturen. Wat grotere kinderen, die de woordjes die bij de afbeeldingen staan zelf kunnen lezen. Slechtziende kinderen, die doordat iedere afbeelding ‘voelbare’ lijnen heeft, het boek ook kunnen begrijpen. Blinde kinderen, die al snel zullen opmerken dat alle tekst ook in braille is afgedrukt. Kinderen jong en oud, die zullen genieten van de bijgeleverde cd, waarop Prinses Laurentien leuke Nijntje verhaaltjes voorleest.

‘De wereld van Nijntje’ is, op de valreep, het bijzonderste, beste initiatief dat wij dit jaar voorbij hebben zien komen. De Rabobank Foundation is het hier gelukkig helemaal mee eens, en schenkt dit bijzondere boek aan ruim 6000 peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Prinses Laurentien laat door haar medewerking aan dit project wederom zien dat zij lezen, ook voor diegenen waarbij dat niet vanzelfsprekend is, belangrijk vindt, en zich hiervoor ten volle wil inzetten. Ga vooral zo door, zouden wij zeggen, en verras ons ook in 2008 met dit soort mooie resultaten.

De wereld van Nijntje – Dick Bruna
ISBN 9789047601050
Uitgeverij Rubinstein / NLBB
14,95 euro

De wereld van Nijntje
Bestel via Bol.com: De wereld van Nijntje
Dick Bruna