Boeken Kids Travel

De wereld rond met spelletjes

De wereld rond met spelletjes

Het ziet eruit als een boek… maar stiekem zijn het leuke bordspelletjes!

De wereld rond met spelletjes

Wat doen jouw kinderen in de auto, op de achterbank op weg naar de vakantiebestemming? In het vliegtuig? Op een regenachtige vakantiedag? Wij zijn een groot voorstander van een ‘good old’ bordspel, maar om er daar nou meerdere van in de koffer te proppen is ook weer zoiets. Ze nemen nogal wat ruimte in beslag!

Nog net op tijd voor de vakantie ontdekten wij De wereld rond met spelletjes. In dit stevige kartonnen boek vind je vijf spelletjes, plus alles om deze te kunnen spelen. Er is een damspel, een doolhof, ganzenbord, kortom, genoeg om je uren te vermaken. Als thema voor het hele boek is gekozen voor ‘de wereld’; de woestijn, ijzige vlaktes en zelfs de onderwaterwereld komen voorbij.

De wereld rond met spelletjes

Handig

Een spelletje dat je op vakantie of onderweg kunt spelen moet aan een paar eisen voldoen. De regels moeten duidelijk zijn (onduidelijke spelregels en discussies daarover kunnen de vakantiestemming behóórlijk bederven), de spelletjes moeten leuk zijn voor jong en oud, en er moeten geen losse onderdelen zijn die kwijt kunnen raken.

Dat laatste is heel handig opgelost. De dobbelstenen zijn verwerkt in het boek, en in plaats van ze te gooien draai je ze. Ook pionnen zijn aanwezig, deze bevinden zich in een speciaal compartiment van de kaft (Zie je die vrolijk gekleurde rondjes op de voorkant? Dar zijn ze!) en zijn zelfklevend, zodat ze bij een scherpe bocht niet door de auto vliegen. Met dit ‘boek’ kunnen 2 tot 6 spelers urenlang speelplezier hebben, een prima investering voor de vakantie!

De wereld rond met spelletjes
ISBN 9789059089044
Davidsfonds Infodok
€16,99