Boeken

De vrouw in de spiegel van Kim Moelands

De vrouw in de spiegel Kim Moelands

Kim Moelands zette met Weerloos en Verdieping X al prima thrillers neer, maar met haar nieuwe boek De vrouw in de spiegel laat zij zien dat zij dit genre tot in de perfectie beheerst.

De vrouw in de spiegel

Een zuivelbedrijf wordt afgeperst, en als de afperser of afpersers het niet alleen bij dreigementen laten, en de eerste slachtoffers vallen, is het aan brigadier Tess Westerhout om op onderzoek uit te gaan. Tess is zo iemand die niet rust voor een zaak is opgelost. Pittig typje, niet altijd even makkelijk, maar absoluut met hart voor de zaak.

Door een grote reorganisatie binnen het betreffende zuivelbedrijf, zijn er verdachten zat. Of moet de dader in een compleet andere hoek gezocht worden, bijvoorbeeld bij een beruchte afperser die op dit moment al in de gevangenis zit? Tess besluit het zekere voor het onzekere te nemen, en alle sporen te zorgen. Ook als dat betekent dat zij in de gevangenis wel héél dichtbij de mogelijke dader komt. Hoe kan het dat hij zoveel over Tess en haar naasten weet?

Spannend!

Eigenlijk doet bovenstaande samenvatting het boek geen eer aan. De vrouw in de spiegel heeft deze afpersing weliswaar als belangrijkste verhaallijn, maar er gebeurt zoveel meer! Heeft dat allemaal met deze zaak te maken? Hebben alle personen die aan het woord komen eigenlijk wel met deze zaak te maken? En zo niet, waarom worden hun verhalen dan verteld? Als lezer heb je echt geen idee, een gevoel dat tot op de laatste letter in stand blijft.

Kim Moelands

Een deels onbevredigend slot, met aardig wat losse eindjes is wat de lezer na 384 pagina’s rest. Onbevredigend, omdat je voelt dat het verhaal nog niet af is. Er speelt nog iets, wat het moeilijk maakt dit verhaal los te laten. Hoopvol zijn dan ook de woorden die Kim Moelands in haar dankwoord spreekt, het verhaal van Tess wordt vervolgd. We kunnen alleen maar hopen dat ze dat snel met ons wil delen!

De vrouw in de spiegel – Kim Moelands
ISBN 9789400505766
A.W. Bruna
€17,95 (tot 24 juni 2015 €15,-)