Boeken

De vlucht

De vlucht is een boek dat je binnen een uur of 3 helemaal uit kunt lezen. We zeggen het maar alvast, want we weten nu al zeker dat je dat gaat willen zodra je het boek openslaat. Eerst is daar het verhaal van Ruben, de vriend van hoofdpersoon Dagmar. Zij betrapt hem met een ander, en komt ook nog eens een flinke berg geld in zijn binnenzak tegen. Nadat ze uit elkaar zijn gegaan kijken al haar vrienden haar niet meer aan, en komen er op haar werk ook nog eens klachten over haar binnen. Waarom probeert Ruben haar leven te verwoesten, terwijl hij juist degene was die Dagmar bedroog?

Om bij te komen van dit alles vertrekt Dagmar naar een goede vriendin op Mallorca. Een weekje bijkomen, al wil dat maar niet lukken. Er gebeuren dingen die bij haar een alarmbelletje doen rinkelen, al kan zij er weinig concreets mee. Wanneer ze, eenmaal terug in Nederland, een telefoontje krijgt dat haar vriendin op Mallorca vermoord is, keert zij terug naar het eiland, vastbesloten om erachter te komen hoe de vork in de steel zit.

Als lezer ga je, vanaf bladzijde 1, helemaal op in het verhaal. Dagmar is een herkenbare en sympathieke hoofdpersoon, en ook haar leven speelt zich af op plekken en in situaties die wij herkennen. Juist het feit dat zich in zulke herkenbare situaties zulke bizarre en gruwelijke zaken afspelen, maakt ‘De vlucht’ zo boeiend en intrigerend. Een geweldig spannend en bijzonder goed geschreven boek.

De vlucht – Suzanne Vermeer
ISBN 9789022993187
A.W. Bruna
18,95 euro