Boeken

De violiste

De violiste Patricia Snel

Wat is er toch veel vrouwelijk thriller-talent van eigen bodem! Patricia Snel is er een goed voorbeeld van, ze leverde met De jacht en De expat al spannende, goede boeken af.

De violiste is haar nieuwe boek, en dat belooft er weer eentje vol raadsels te worden. Wij doken erin!

De violiste

Amber Kaufmann is een succesvol en zeer getalenteerd violiste. Samen met haar man Kurt bouwt zij aan een carriere die zijn weerga niet kent: de hele wereld kent Amber, en roemt haar spel.

Als onverwacht het lichaam van Lena Miller wordt gevonden staat haar leven op zijn kop. Ook Lena was een veelbelovend violiste, tot zij op haar 17e vermist raakte. De vermissing trok, omdat Lena de dochter is van een bekende politicus, nogal wat aandacht, maar haar lichaam werd destijds niet gevonden.

Na de vondst van het lichaam wordt tot Ambers grote schrik haar man Kurt verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Hij wordt opgepakt, en ook Amber kan niet anders dan concluderen dat haar man alle schijn tegen zich heeft. Ondertussen heeft de pers er lucht van gekregen, en lijkt Ambers carriere voorbij: niemand wil geassocieerd worden met de vrouw van een moordenaar.

Maar heeft hij de moord wel gepleegd? Amber krijgt uit onverwachte hoek nieuwe informatie, en gaat op onderzoek uit. Is haar man de moordenaar, of is een ander verantwoordelijk voor de dood van Lena Miller?

Geniaal

De violiste is geniaal opgebouwd, als een puzzel die bij ieder nieuw stukje informatie talloze nieuwe vragen oproept. Pagina na pagina wordt de lezer meegezogen in deze thriller, die vol zit met verrassende plotwendingen en zeer goed uitgewerkte karakters. En al kan de gevorderde thrillerlezer tegen het einde van het boek best vermoeden welke kant het op zal gaan, de uiteindelijke ontknoping ziet niemand aankomen.

Nederland barst van de vrouwelijke thriller-schrijvers, Patricia Snel laat met De violiste wederom zien bij de top te horen.

De violiste – Patricia Snel
ISBN 9789044347944
The House of Books
€19,99