Baby Boeken Kids Opvoeden

De twijfelmoeder: wel of niet moeder worden?

twijfelmoeder

Twijfelmoeder en journaliste Patricia de Ryck deelde online haar eerlijke verhaal, nu is er ook een boek.

Twijfelmoeder

Voor de ene vrouw is het een roeping, voor de ander is het een behoorlijk lastig te beantwoorden vraag. Wil ik kinderen? Het vervelende is dat je niet de enige bent die jou deze vraag stelt, ook uit je omgeving zul je hem steeds vaker horen, en al helemaal als je ‘een zeker leeftijd’ hebt bereikt.

Ook Patricia de Ryck liep tegen deze vraag op, zowel bij zichzelf als door anderen, en besloot via Twijfelmoeder.nl haar persoonlijke zoektocht naar antwoorden te delen. Dat was in 2013. Inmiddels is Patricia moeder, maar heeft zij rondom Twijfelmoeder een groot platform gebouwd om vrouwen te helpen bij deze lastige keuze. De nieuwste uitbreiding? Een boek.

Een praktische gids

De twijfelmoeder is, zoals beloofd, een praktische gids voor vrouwen die twijfelen over het moederschap. Neutraal, informerend en waar passend ook persoonlijk. Beginnend bij het begin, de druk van buitenaf, waar iedere vrouw vroeg of laat mee te maken krijgt. Niet altijd vervelend bedoeld hoor, gewoon een ‘onschuldige’ vraag als ‘Goh, zijn jullie al aan het oefenen?’. Genoeg om het stemmetje in jouw hoofd op volle toeren te laten draaien…

Deel 2 van het boek staat in het teken van alle twijfels die je kunt ervaren bij het beantwoorden van de ‘wil ik kinderen’-vraag. Knap is dat Patricia alle twijfels serieus neemt, en geen enkele keer haar mening laat doorschemeren bij het bespreken ervan. Want laten we eerlijk zijn: hoeveel vrouwen ken jij die volledig neutraal en feitelijk met dit soort kwesties om kunnen gaan? Precies.

Patricia heeft duidelijk kennis van zaken, en ervaring, en put in haar boek ook volop uit ervaringen van anderen om twijfelmoeders zo goed en eerlijk mogelijk te informeren. Dat maakt De twijfelmoeder een waardevolle gids over een onderwerp waar nauwelijks over geschreven wordt.

De twijfelmoeder – Patricia de Ryck
ISBN 9789402702347
Harper Collins
€17,50