Boeken

De stad uit!

Stel je eens voor: je woont in een wereldstad als London en je man heeft 1 droom. Verhuizen naar het platteland, en dan bij voorkeur dat ene gebied dat heel ver afgelegen ligt. Je besluit mee te gaan, het twee jaar lang een kans te geven. En nog voor je in je nieuwe leefomgeving bent aangekomen heb je er spijt van, een gevoel dat je twee jaar lang vrijwel iedere dag zult blijven voelen. Zie hier het verhaal van Judith O’Reilly, die ons in haar boek meeneemt in dit nieuwe leven.

Op het moment van verhuizen heeft zij 2 jonge jongens, en zwanger van een meisje. Niet veel later zit zij dus in de middle of nowhere met 3 kinderen, en een man die voor zijn werk een groot deel van de tijd in London zit, haar achterlatend in een cottage vol achtereenvolgens muizen en vliegen. De kinderen moeten wennen op hun nieuwe school, waar de oudste tot overmaat van ramp ook nog eens gepest wordt. Judith houdt via haar weblog een verslag bij van haar nieuwe leven, maar de meningen die zij hierop spuit vallen niet erg in de smaak van haar nieuwe ‘vrienden’ in het dorp.

Je begrijpt: het valt niet mee. Na verloop van tijd weet Judith echter toch haar plekje in de gemeenschap te vinden en al blijft de heimwee naar London, de vraag is of ze nog wel terug wil als de 2 ‘proefjaren’ zijn afgelopen. In ‘De stad uit!’ neemt Judith je (aan de hand van de postings op haar weblog) mee naar haar nieuwe leven en de gedachtes in haar hoofd. Je leeft mee met alles dat misgaat, maar wilt zo nu en dan ook roepen ‘Geef het een kans!’. Dankzij haar journalistieke achtergrond en boeiende schrijfstijl is dit boek het bewijs dat een boek gebaseerd op een weblog ook echt interessant en van hoog niveau kan zijn. Check ook even de weblog waar het allemaal mee begon: Wife in the North.

De stad uit! – Judith O’Reilly
ISBN 9789089900180
Uitgeverij Arena
18,95 euro

De stad uit !
Bestel via Bol.com: De stad uit !
O’Reilly, J.