Boeken

De Smurfen Zoekwoordenboek

Kleuters willen vaak al alles weten over letters en lezen, maar zijn op school nog niet toe aan ‘het echte werk’. Een klein beetje aan de slag kunnen zij echter al prima, zolang het op een ongedwongen, speelse manier gaat. Het Smurfen Zoekwoordenboek is daar een perfect voorbeeld van.
In het boek vind je meer dan 500 afbeeldingen met steeds het woord erbij. Zo kan een kind zijn woordenschat flink uitbreiden, en ook steeds zien hoe een bepaald wordt gespeld. Op iedere dubbele pagina staat tevens een opdracht, het kind moet bijvoorbeeld een reddingsboei of 2 wortels zoeken op de grote afbeelding. Daarnaast kun je er natuurlijk ook je eigen draai aan geven, afhankelijk van de interesses van je kind. Zo kunnen zij bijvoorbeeld op 1 pagina alle woorden die beginnen met de letter S zoeken, of bepaalde voorwerpen tellen.

De mogelijkheden zijn eindeloos, en goed passend bij de kennis die een kleuter in de loop der tijd opdoet over letters. Ook kinderen die nog minder interesse hebben in letters kunnen overigens al prima met het boek uit de voeten, omdat ieder woord vergezeld gaat van een afbeelding.

De Smurfen Zoekwoordenboek – Peyo
ISBN 9789002234453
Standaard Uitgeverij
9,95 euro

De smurfen / Zoekwoordenboek
Bestel via Bol.com: De smurfen / Zoekwoordenboek
Peyo