Boeken

De smaak van champagne

Champagne: bruisend, feestelijk, glamourous. Dat kun je Clementine, de laatste in lijn van de champagnemakers van Maison Peine bepaald niet meer noemen. Haar vader is overleden, Clementine verblijft alleen in het oude familie chateau tot haar zus Mathilde besluit zich opeens weer in haar leven te mengen, én haar deel van het chateau op te eisen. Mathilde, haar niet bepaald liefhebbende zus, is op zijn zachtst gezegd een kreng, en vastbesloten Clementine’s leven te verzieken, zoals zij al eerder deed.

Alsof dat al niet genoeg is duikt er ook nog opeens een derde zus op, de jongere Sophie. Zij blijkt een tegenpool van Mathilde te zijn, met haar lieve karakter, en ook zij heeft recht op een deel van het chateau. Drie zussen bij elkaar… dat betekent heel wat ‘sleaze and dirt’!

Het boek leest makkelijk weg, en is door de situering natuurlijk heerlijke vakantiekost. De tegenstellingen tussen de zussen en het verleden dat zij delen zijn de moeite van het lezen meer dan waard, maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om of zij het samen zullen redden, en het chateau nieuw leven in kunnen blazen. Om daar achter te komen ben je als lezer bereid het boek in 1 keer uit te lezen, wat bepaald geen straf is.

Uitgeverij De Kern geeft naar aanleiding van het verschijnen van dit boek drie maal een champagneontbijt weg. Winnen? Surf dan snel naar hun site en doe mee.

De smaak van champagne – Sarah-Kate Lynch
ISBN 9789032511111
Uitgeverij De Kern
16,95 euro

De smaak van champagne
Bestel via Bol.com: De smaak van champagne
Sarah-Kate Lynch