Boeken Celebs Travel

De reizen van Angelina Jolie

Angelina Jolie kennen we natuurlijk als actrice en wederhelft van Brad Pitt, maar ook zeker vanwege haar activiteiten voor de UNHCR, waar zij als ambassadrice aan verbonden is. Sinds 2001, toen zij voor de opnames van Lara Croft: Tomb Raider in Cambodja was en diep getroffen werd door het leed in dit land, besloot zij zich een deel van haar tijd in te zetten voor vluchtelingen die het slachtoffer zijn van oorlog en geweld.

De beelden van haar reizen zien we zo nu en dan op de tv en in tijdschriften, maar het is natuurlijk meer dan interessant om te weten hoe zij deze zélf beleeft. In haar boek ‘Mijn reizen’ kom je daarachter. Je leest mee in haar dagboek, dat zij tijdens een viertal missies heeft bijgehouden.

Het boek is zeer indrukwekkend, de beschrijvingen van de situaties waarin Angelina terecht komt zijn gedetailleerd en veelal schrijnend. Eigenlijk zou er natuurlijk geen filmster nodig moeten zijn om mensen bewuster te maken van al dit leed, maar wellicht dat Angelina’s verhaal (en de foto’s die je in het boek aantreft) een groep mensen weet te bereiken die normaal de ogen sluit voor dit soort zaken.

Mijn reizen – Angelina Jolie
ISBN 9789069748726
Uitgeverij Arena
17,95 euro

Mijn reizen
Bestel dit boek via Bol.com: Mijn reizen
Jolie, A & Jolie, A.