Boeken

De poepfabriek

Nog een paar dagen en dan begint de Kinderboekenweek 2015. Van 7 t/m 18 oktober staat alles in het teken van ‘Raar maar waar’, en wij weten daar een heel leuk boekje voor jonge lezertjes bij: De poepfabriek!

De poepfabriek

Praten over poep is een beetje raar, maar wel grappig. In de versjes van Marianne Busser en Ron Schröder gaat het over een olifant, die zo veel poept dat hij wel een poepfabriek lijkt. Dat klinkt een beetje raar, maar het is echt waar!

Weet je wat ook raar is? Dat een eekhoorn heel veel nootjes verzamelt voor de winter, maar steeds vergeet waar hij ze gelaten heeft. En dat zeeschildpadden hun eitjes in een kuil op het strand leggen? Allemaal raar, en allemaal waar!

Leerzaam en leuk

Door het lezen van de versjes leren jonge kinderen, het boekje sluit het best aan bij de belevingswereld van kleuters en oudere peuters, ongemerkt allerlei feitjes over dieren. Rare feitjes, die allemaal echt waar zijn, en hen laten zien dat wat wij raar vinden voor anderen, in dit geval dieren, heel normaal is. De feitjes zijn stuk voor stuk grappig uitgebeeld in de illustraties, wat het boekje extra leuk maakt om (voor) te lezen. Ook fijn: de zeer vriendelijke verkoopprijs van €4,99.

De poepfabriek – Marianne Busser en Ron Schröder
ISBN 9789048828333
Moon
€4,99