Boeken

De nieuwe Suzanne Vermeer: Sneeuwengelen

Sneeuwengelen Suzanne Vermeer

Hij ligt sinds een paar dagen in de winkel: de nieuwe winterthriller van Suzanne Vermeer. ‘Sneeuwengelen’, zo luidt de titel.

Is dit weer zo’n lekkere, spannende en meeslepende thriller? Wij lazen het boek om daar achter te komen.

Sneeuwengelen

Waar de meeste boeken van Suzanne Vermeer één hoofdpersoon hebben, heeft Sneeuwengelen er meerdere. Het boek gaat over een groep vriendinnen die elkaar leerden kennen tijdens hun studie. Ze gaan al jarenlang gezamelijk op wintersportvakantie, en noemen zichzelf ‘de sneeuwengelen’.

Eens waren ze met zijn zessen. Toen overleed Daphne, wat diepe sporen achterliet in de groep. De overgebleven meiden werden na haar dood in eerste instantie een stuk hechter, maar als lezer proef je al snel dat deze tijd voorbij is. Er zijn spanningen, geheimen, de meiden zijn al een tijdje niet meer elkaars vertrouwelingen zoals zij zo lang waren. En als er steeds meer vreemde dingen gebeuren, hun levens in gevaar lijken te zijn, hebben zij ook genoeg redenen om elkaar tot op het bot te wantrouwen.

Goed!

Het boek is zo goed uitgewerkt, dat het bijna onmogelijk is meer te vertellen zonder een deel van het verhaal te verklappen. Dat gaan we dus ook maar niet doen.

Wat we wel willen doen? Complimenten uitdelen aan de auteur! Wie de boeken van Suzanne Vermeer schrijft sinds het overlijden van de originele auteur is een goed bewaard geheim, we betwijfelen zelfs of het wel steeds dezelfde schrijver is die de verhalen aflevert, maar dit is een topper.

De vorige boeken werden niet allemaal even goed ontvangen, de karakteristieke Suzanne Vermeer sfeer ontbrak soms, maar met Sneeuwengelen is dat ruimschoots goed gemaakt. Herkenbare personages, zorgvuldig opgebouwde spanning en een verhaal dat technisch gewoon prima in elkaar zit: Sneeuwengelen boeit vanaf de eerste pagina, en kent pas heel laat in het verhaal zijn ontknoping. Suzanne Vermeer op haar best!

Sneeuwengelen – Suzanne Vermeer
ISBN 9789400506374
A.W. Bruna
€15,-