Boeken

De New Yorkers

De New Yorkers is een boek over mensen en honden. Mensen zoals Jody, die met haar grote hond Beatrice in een huizenblok in New York woont. En over Polly en Everett, die ook in de buurt wonen, en zelfs een relatie met elkaar krijgen. En over Jamie, de restauranteigenaar die tegen alle regels in honden toelaat in zijn restaurant.

Als lezer vraag je je lange tijd af waar het verhaal nou heen gaat. Veel meer dan een beschrijving van het leven van een groep mensen die toevallig in dezelfde buurt wonen, en iets met honden hebben, lijkt het niet te zijn. Naarmate je verder komt in het boek, blijkt dat alleen al deze beschrijving boeiend genoeg is om in meegesleept te worden.

Relaties tussen mensen onderling, maar ook tussen mens en hond ontstaan en worden verbroken. De hoofdrolspelers leven hun leven, soms met, maar regelmatig ook zonder elkaar. En jij als lezer, jij leeft mee, net zolang tot je het boek uit hebt, en je nog dagen afvraagt hoe het nu toch zal zijn met al deze mensen en hun honden.

De New Yorkers – Cathleen Schine
ISBN 9789069748627
Uitgeverij Arena
17,95 euro

De New Yorkers
Bestel via Bol.com: De New Yorkers
Cathleen Schine & Shine, C.