Boeken

De Moedermaffia

Iedere (aanstaande) moeder die wel eens op een internetforum contact heeft gehad met mede-moeders kent het: de competitieve sfeer, de ‘ik ben verantwoorder bezig dan jij’ houding, de kinderen die allemaal schijnen voor te lopen op hun leeftijdsgenoten en de altijd aanwezige behoefte om elkaar fijntjes op mogelijke tekortkomingen te wijzen, ondersteund met een of ander wetenschappelijk onderzoek.
In het boek ‘Wespennest’ speelt zo’n forum ook een grote rol. Het enge is er echter aan dat alle moeders die hier actief zijn bij elkaar in de wijk wonen, en elkaar dus ook ‘in real life’ op alle mogelijke manieren in de gaten houden en de ogen proberen uit te steken. Een heerlijk herkenbaar thema voor een fijn boek!
Constance is nieuw in deze wijk komen wonen, maar helaas, zij is niet zo’n modelmoeder. Ze heeft het dan ook aardig zwaar in de Insectenwijk. Ze doet haar best aansluiting te vinden bij de andere moeders uit de wijk, maar het wordt al snel duidelijk: zij is heel anders dan deze ‘modelmoeders’, iets dat zij niet nalaten haar regelmatig op hun eigen subtiele manier duidelijk te maken.

De passages die zijn ‘overgenomen’ van het internetforum vonden wij veruit het vermakelijkst, maar ook het verhaal van Constance zorgde regelmatig voor een flinke grijns en medeleven. Herkenbaar, beschamend, raak en komisch: verplichte leeskost voor jonge ouders. Wespennest is het eerste deel in de Moedermaffia serie, en wij kijken nu al uit naar deel 2.

De Moedermaffia: Wespennest – Kerstin Gier
ISBN 9789061124405
Karakter Uitgevers
14,95 euro

De moedermaffia: Wespennest
Bestel via Bol.com: De moedermaffia: Wespennest