Boeken etalage

De leukste schoolagenda maak je zelf!

Het leukste gedeelte van het nieuwe schooljaar vonden wij vroeger de schoolagenda. Zorgvuldig zochten we hem uit, om hem in de loop van het jaar steeds verder te ‘customizen’, al had niemand daar toen nog van gehoord.

Tegenwoordig kun je een schoolagenda nog voor de aanschaf helemaal ‘eigen’ maken, door er heel veel persoonlijke foto’s in te plaatsen. Wij kregen van Albelli de mogelijkheid om dat uit te proberen.

Persoonlijke schoolagenda

Een schoolagenda moet, zeker als je kind op de middelbare school zit, aan een aantal vereisten voldoen. Er moet plaats zijn voor lesroosters, cijferlijsten en natuurlijk voor iedere dag van het schooljaar, om al het huiswerk te noteren. Daar is bij de schoolagenda van Albelli helemaal aan voldaan, op een vrij basic manier heeft deze agenda alles dat je kind nodig heeft.

Handig is dat je zelf kunt uitmaken wanneer je de agenda laat ingaan. Er zit precies een jaar in deze agenda, en je kunt zelf beslissen of je dat al in laat gaan in de zomervakantie (handig als je kind daarin veel afspraken heeft) of pas zodra het schooljaar begint. Bij het ontwerpen kun je dit online aangeven.

De agenda heeft een handzaam formaat van 15 x 20 cm en bestaat uit 168 pagina’s. Niet minder dan 26 pagina’s zijn ingeruimd om te vullen met foto’s, en dat is natuurlijk het allerleukste van deze agenda.

schoolagenda Albelli

Overal foto’s

Je vindt de foto’s op plekken die je vaak zult zien, zoals de kaft en de pagina met persoonlijke gegevens aan het begin. Maar ook bij je cijferlijsten en zomaar, gedurende de maand zitten fotobladen verstopt, zodat er eigenlijk geen dag voorbij gaat zonder dat je een foto tegenkomt. Leuk, en zeker aan het begin van het schooljaar lekker, om zo nu en dan je zonnige vakantiefoto’s nog eens voorbij te zien komen! De foto’s worden (afhankelijk van de kwaliteit van de foto) haarscherp afgedrukt en doen niet onder voor een normale foto-afdruk.

schoolagenda Albelli

Uitdelen

Natuurlijk is het leuk om pasfoto’s uit te wisselen met je klasgenoten. Maar nog leuker dan zo’n geforceerde dertien in een dozijn foto is natuurlijk je eigen foto. In de agenda zitten 40 uitscheurbare fotokaartjes, die je zelf kunt vullen. Je beste selfie, een foto met je beste vriendinnen of gewoon je lievelingsfoto die je graag wilt delen, wat je maar wilt. Wat een leuke toevoeging!

De gepersonaliseerde schoolagenda van Albelli kost €19,95, en is super makkelijk te maken. Wij waren binnen een half uurtje klaar, waarbij de meeste tijd ging zitten in het uitzoeken van de foto’s. Voor dit jaar ben je voor middelbare scholieren natuurlijk al te laat, maar voor basisschool leerlingen die ook alvast een agenda willen kun je nu nog prima aan de slag. Binnen een paar dagen ligt hij op je deurmat!