Boeken

De krijtjes staken!

Soms kom je een prentenboek tegen dat zo geweldig is dat volwassenen er misschien nog wel enthousiaster van wordt dan kinderen. ‘De krijtjes staken!’ is zo’n boek.

Al tijdenlang te vinden bovenaan The New York Times bestsellerlijst, en da’s echt niet voor niks. ‘De krijtjes staken!’ is namelijk alles wat een prentenboek moet zijn: verrassend, herkenbaar, grappig, vertederend en gewoonweg prachtig.

Als Teun een tekening wil maken, blijkt dat zijn krijtjes niet zo blij zijn met de huidige situatie. Ze hebben hem stuk voor stuk een brief geschreven, waarin al snel duidelijk wordt dat het beige krijtje zich behoorlijk ondergewaardeerd voelt, terwijl het grijze krijtje juist uitgeput is van al die grote grijze dieren die gekleurd moeten worden. Geel krijtje en oranje krijtje praten al tijden niet meer met elkaar, ze hebben ruzie over wie nu de échte kleur van de zon is. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De krijtjes zijn allesbehalve tevreden.

Hoe los je dat als kind nou op? Teun heeft gelukkig een fantastisch idee!

Geweldig aan dit boek is dat je, zelfs als volwassene, de krijtjes toch al snel als echte personen gaat zien. De brieven zijn zo geweldig geschreven, de illustraties zo treffend. Puur genieten! Extra leuk: bij het boek zit ook een echt doosje met krijtjes. Natuurlijk hopen ze dat je ze goed zult behandelen!

De krijtjes staken! – Oliver Jeffers & Drew Daywalt
ISBN 9789026136221
De Fontein Jeugd
€17,50