Boeken winnen

Boek van de maand: De kleine Roemeense die nooit glimlachte (+WIN)

De kleine Roemeense die nooit glimlachte

De hele maand mei is De kleine Roemeense die nooit glimlachte van Lola Lafon ons boek van de maand. Maak kans op een exemplaar, doe mee en win!

De kleine Roemeense die nooit glimlachte

De roman De kleine Roemeense die nooit glimlachte vertelt het verhaal van ex-turnster Nadia Comăneci die ondanks haar verbetenheid en discipline verraden werd door haar lichaam en de buitenwereld. Met bravoure en een wervelende stijl beschrijft Lola Lafon een wereld die kleine meisjes graag klein houdt uit angst dat ze hun magie verliezen.

Het verhaal wordt afgewisseld met fictieve gesprekken tussen de auteur en Nadia. Daarin komen het onbegrip en de spanningen tussen het kapitalistische Westen (de schrijfster) en de communistische Oostbloklanden (Nadia Comăneci) aan bod. De opkomst en ondergang van Ceaușescu verweven met het succes en de val van de jonge Nadia.

De kleine Roemeense die nooit glimlachte is Lafons vierde boek en haar grote doorbraak in Frankrijk met meer dan 85.000 exemplaren verkocht.

Lola Lafon

Winnen

Wij mogen deze maand vijf exemplaren van De kleine Roemeense die nooit glimlachte weggeven. Kans maken? Vul dan het onderstaande formulier volledig in.