Boeken Celebs

De Hilton-dynastie

Als je tegenwoordig ‘Hilton’ hoort denk je waarschijnlijk direct aan Paris. Zij is wat je noemt ‘bekend door het bekend zijn’, en heeft inmiddels een enigszins bedenkelijke reputatie van losbandig feestbeest opgebouwd.

Zoals in zoveel families die in Amerika enige naam en faam hebben gaat het er ook bij de rest van de Hiltons niet bepaald kalm aan toe. Jerry Oppenheimer dook in de historie en het heden van deze familie, zoals hij eerder al het leven van bijvoorbeeld de Clintons en Anna Wintour al onder de loep nam, en schreef er een uitgebreid boek over.

Nu hebben biografiëen nogal eens een reputatie als het om saaiheid gaat. Daar hoef je bij ‘De Hilton-dynastie’ niet bang om te zijn: het verhaal van deze familie is beter dan de gemiddelde soap! Huwelijken, scheidingen, ruzies, sextapes… sleeze and dirt alom. Daardoor is dit boek, al is deze biografie soms wel wat langdradig en moeilijk te volgen gezien de grootte van en de mutaties binnen de familie, leuke leeskost. Ook de fabel dat er vele miljoenen uit het Hilton imperium voor Paris klaarliggen wordt ontkracht: armoe zal zij niet kennen, maar de vele dollars die zij her en der bij elkaar ‘klust’ blijken toch wel bijzonder handig te zijn.

De Hilton-dynastie – Jerry Oppenheimer
Uitgeverij A.W. Bruna /VIP
ISBN 9022991601
18,95 euro

De Hilton-dynastie
Bestel via Bol.com: De Hilton-dynastie
Oppenheimer, J.