Boeken

De herdertjes lagen bij nachte

Oh de kerst! Wat een heerlijke periode is het toch, met mooie versiering en stemmige muziek. Wij zijn vooral fan van de klassiekers, maar een nieuw liedje op zijn tijd kunnen we ook waarderen.

De herdertjes lagen bij nachte

De herdertjes lagen bij nachte is misschien wel het bekendste klassieke kerstliedje. De vredige kerstsfeer komt direct naar boven bij het horen van de eerste klanken, en al zijn er kinderen die het vrolijk aanvullen met wat zij in een bepaald voetbalstadion op hebben gepikt, ook voor jongere generaties is dit een tijdloos kerstdeuntje.

Kerstliedjes

In het boek De herdertjes lagen bij nachte vind je naast de ‘titelsong’ nog veel meer bekende, nostalgische kerstliedjes. Er is een kindeke geboren op aard, Gloria in excelsis Deo, O, denneboom en Jingle bells, het hele repetoire komt voorbij. Maar er is ook ruimte voor een klein aantal nieuwe, onbekendere liedjes. Voor ieder wat wils kortom.

Meezingen!

Nu is een boek met kerstliedjes leuk, zeker als ze zoals in dit geval zijn voorzien van de prachtige illustraties van Noëlle Smit, nog beter wordt het als je ze mee kunt zingen. En dat kan, dankzij de meegeleverde cd. Ageeth de Haan neemt de zang voor haar rekening, en doet dat op een goed verstaanbare, melodieuze manier. Tikje jazzy, weer eens wat anders dan het oh zo bekende kinderkoor. Snel in huis halen voor kerst, dit boek!

De herdertjes lagen bij nachte – Ageeth de Haan en Noëlle Smit
ISBN 9789025757441
Gottmer
€14,95 (boek + cd)