Boeken

De grote weetjesatlas

Ieder kind heeft zo’n fase. Dat het het liefst alles wil weten wat er te weten valt. Lastig, want laten we eerlijk zijn, als ouder sta je regelmatig met je mond vol tanden. Tijd om ‘De grote weetjesatlas’ in huis te halen!

De grote weetjesatlas

Een lekker groot boek, dat je niet snel kwijt zult raken, en dat antwoord geeft op heel veel prangende vragen. Wat is de oppervlakte van Europa? In welk land wordt de meeste chocolade gegeten? Wat is een sombrero? Wat is het kleinste land van Afrika? Vragen waar wij sinds kort het antwoord op hebben, of waarop we simpelweg ‘zoek dat zelf maar even op!’ durven te antwoorden.

In De grote weetjesatlas vind je namelijk héél veel van dit soort feitjes. Overzichtelijk onderverdeeld per werelddeel, en om de nieuwsgierigheid nog verder aan te wakkere voorzien van leuke kwisjes.

Mooi

Naast al die feitjes vind je in deze atlas ook hele mooie kaarten van ieder continent. En deze zijn heel speciaal! Kijk je gewoon naar de kaart, de papieren bladzijde, dan zie al een heleboel. Waar welke dieren leven bijvoorbeeld, of hoe het landschap er zo’n beetje uitziet. Leg je echter de voorgaande, transparante pagina eroverheen, dan komt er een ware informatiebom op je af. Steden, landen, symbolen. Er is zoveel te ontdekken!

Boeken vol feitjes voor kinderen zijn er wel meer, maar De grote weetjesatlas valt op door zijn prachtige vormgeving. Dat maakt het bladeren door dit boek niet alleen heel leerzaam, maar bovenal plezierig. Een heerlijk naslagwerk!

De grote weetjesatlas – Alexandre Messager
ISBN 9789044828825
Clavis
€18,95