Boeken

De grote treinreis

‘De grote treinreis’ is een boek voor alle peuters en kleuters die wel eens met de trein reizen, een lievelingsknuffel hebben, of hun knuffel wel eens zijn kwijtgeraakt. Dat zijn namelijk precies de onderwerpen dat in dit boek aan bod komen, en dat op een manier dat het voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar prima te behappen is.

Het verhaal gaat over het meisje Sophia, dat haar knuffel Wolletje vergeet in de trein. Wat daarop volgt is een verdrietige Sophia, en een Wolletje die een heleboel avonturen beleeft. Een heleboel mensen, kleuren, geluiden en lampjes… en niemand die hem kan verstaan! Tegelijk zie je ook de inspanningen van opa, die om Sophia te troosten druk op zoek gaat naar Wolletje en hem uiteindelijk ook vindt. En dan kan Wolletje eindelijk vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt, want de enige die hem kan verstaan is natuurlijk Sophia!

‘De grote treinreis’ is een bijzonder leuk boek met veel herkenbare onderwerpen én een echt Nederlandse setting: de trein is geel en blauw, en het uitzicht vanuit het raampje kan met al haar koeien, weilanden en molens haast niet Nederlandser zijn. De prima bij de doelgroep passende tekeningen zorgen dat er eigenlijk geen woorden nodig zijn om het verhaal te snappen, wat het een aanwinst voor menig boekenkast of bibliotheek maakt.

De grote treinreis – Claire Hülsenbeck
ISBN 9789026123733
De Fontein
12,95 euro

De grote treinreis
Bestel via Bol.com: De grote treinreis
Hulsenbeck, C. & Gertie Jaquet