Boeken

De gevonden dagboeken van Adriaan Mole, 33 1/3 jaar

Adriaan Mole kent iedere twintiger en dertiger nog wel uit zijn jeugd: de dagboeken die hij schreef toen hij 13 3/4 jaar was hebben we massaal stukgelezen. Inmiddels is Adriaan volwassen geworden, 33 1/3 jaar om precies te zijn, en krijgen we wederom een kijkje in zijn leven.

Adriaan is niet al te best terechtgekomen: als alleenstaande vader woont hij met zijn twee zoontjes in een achterstandswijk. Zij leven is er eentje van zorgen: hoofdluis, een verslaving aan fruitsnoepjes, een obsessieve verliefdheid op (nog steeds!) Pandora…

Adriaan houdt zijn dagboeken nog steeds op dezelfde manier als toen hij een tiener was. Waar je toen echter bij het lezen nog dacht ‘ach gut, die arme knul heeft het moeilijk met volwassen worden’, kunnen we nu concluderen dat Adriaan het gewoon moeilijk heeft in het algemeen, de hoop dat het nog beter gaat worden is zo langzamerhand wel vervlogen. Iets minder empathie richting hem dus, maar wat blijft is de scherpe, satirische wijze waarop Sue Townsend onze samenleving en al haar vreemde kostgangers weet te omschrijven.

De gevonden dagboeken van Adriaan Mole, 33 1/3 jaar (1999-2001) – Sue Townsend
ISBN 9789026126994
De Fontein
16,95 euro

De gevonden dagboeken van Adriaan Mole 33 1/3 jaar
Bestel via Bol.com: De gevonden dagboeken van Adriaan Mole 33 1/3 jaar
Townsend, S