Boeken

De expat

Bij een boek met de titel ‘De expat‘ verwacht je een verhaal over een luxe, Gooische Vrouwen-achtig leven in den verre. Maar hoe anders blijkt de realiteit te zijn!

Ja, Julia en haar man Paul wonen in een luxe appartement in Singapore, hebben een maid en lijken tot de ‘happy few’ te behoren, en volop van het expat leven te genieten. Maar al snel krijg je als lezer een kijkje in de werkelijkheid.

Julia die het niks doen zat is, maar met geen mogelijkheid een baan kan vinden. Paul, die steeds meer in zijn werk op lijkt te gaan, en Julia’s aanwezigheid als hinderlijk lijkt te beschouwen. En wat voert die maid allemaal in haar schild? Ze lacht wel leuk, maar verbergt ze niet iets?

Voor Julia en Paul het door lijken te hebben, zien zij opeens de andere kant van Singapore. De kant die zo goed verborgen gehouden wordt, en waar je als expat misschien beter niet kunt komen. Want als je er eenmaal middenin zit, dan speel je met je leven!

De expat‘ bewijst dat Patricia Snel haar eigen ervaringen (zij woont in Singapore) prima als basis kan gebruiken voor een bloedstollende thriller. Maatschappelijke misstanden komen breeduit aan bod, terwijl het boek altijd spannend blijft. Een literaire thriller om van te smullen.

De expat – Patricia Snel
ISBN 9789049954093
Mistral
16,90 euro