Boeken

De engel van Sevilla

De engel van Sevilla

Verkassen naar het zonnige Spanje, om daar de laatste jaren van je leven nog heerlijk te genieten. Een prima idee, zo vinden de Nederlandse bewoners van een resort voor ouderen. Tot er doden beginnen te vallen.

Sevilla, here we come!

Het klinkt als een gat in de markt, en misschien is het dat ook wel. Een resort voor Nederlandse ouderen die de kou willen ontvluchten, en heerlijk van hun oude dag willen genieten in zonnig Sevilla. Alle medische zorg die zij nodig hebben is er geregeld, maar daarnaast is er ook genoeg te doen en te genieten. Fijn in het zonnetje worden hun klachten minder erg, en hebben zij echt het gevoel volop te genieten van alle jaren die zij nog voor de boeg hebben.

Voor Sascha betekent het resort haar droombaan. Als verpleegkundige zorgt ze graag voor mensen, en om dat in deze prachtige stad te kunnen doen is een droom die uitkomt. Zeker als ze ook nog eens een meer dan vriendschappelijke band opbouwt met haar baas én ook haar oma na lang wachten een plekje in het resort heeft verdiend. Kan het leven veel mooier worden?

Er is iets raars aan de hand

Mooier kan het waarschijnlijk niet worden, zorgelijker wel. Er overlijden namelijk achter elkaar een paar mensen op het resort. Niet vreemd, gezien de gemiddelde leeftijd, maar het lijkt alsof de dood soms wel heel onverwacht opduikt. Zo onverwacht dat Sascha haar vraagtekens begint te krijgen, maar zij niet alleen. Ook een aantal ouderen gaat op onderzoek uit. Hoe zijn deze bewoners aan hun einde gekomen, en wie heeft daarin een rol gespeeld?

Dat er verdachten genoeg zijn, dat blijkt al snel. Dat is ook meteen het sterkste punt van De engel van Sevilla, de nieuwe Vertrekthriller van Marelle Boersma. Zij weet keer op keer pakkende thrillers met Nederlanders in het buitenland in de hoofdrol te schrijven. Ook nu is dat weer gelukt, al duurt het even voor het boek écht spannend wordt. Geen probleem, want ook de wat minder spannende delen zijn goed uitgewerkt. Als lezer voel je je bijna een bewoner van het resort, en puzzel je ongegeneerd mee bij het zoeken van de dader. Wil de echte engel van Sevilla nu opstaan?

De engel van Sevilla – Marelle Boersma
De Crime Compagnie
15,99 euro