Boeken

De countdown

Xenia Kasper kennen we als de pittige manager van Linda de Mol, Yfke Sturm en voorheen ook Gordon, maar ze heeft inmiddels ook haar sporen als schrijfster verdiend. Haar nieuwste boek ‘De countdown’ gaat over een moeder die haar dochter in haar laatste middelbare schooljaar steeds meer lost moet laten, totdat zij uiteindelijk in het buitenland gaat studeren.
 
Xenia heeft zelf ook een dochter, eentje die precies dezelfde studie volgt als de dochter uit het boek, en maakt er geen geheim van dat dit boek flink wat autobiografische trekjes heeft. En daaruit kunnen we meteen 1 ding concluderen: Xenia is een geweldige moeder!
 
Hoofdpersoon Eva, de moeder in het boek, houdt er namelijk een fijne relatie met haar dochter op na. Ze bereidt haar voor op het leven dat na haar eindexamen gaat volgen, op een manier die menig meisje zou wensen. En al heeft Eva het moeilijk, niet alleen vanwege het loslaten van haar dochter maar ook vanwege ontwikkelingen in haar eigen privé-leven, haar grootste zorg is toch de toekomst van haar dochter.
 

De countdown heeft een thema dat je niet heel regelmatig in een roman tegenkomt, en dat misschien ook niet vreselijk opwindend of ‘entertaining’ klinkt. Xenia Kasper heeft het echter op zo’n manier beschreven dat het boek heerlijk weg leest. De hoofdlijn is aangevuld met heerlijke verhaallijnen over o.a. Eva’s werk als journaliste met de rich & famous als specialiteit, wat een lekker smeuig maar vooral ook mooi boek heeft opgeleverd. Fijn leesvoer! 

De countdown – Xenia Kasper
ISBN 9789049998479
Truth & Dare
18,95 euro 

Countdown
Bestel via Bol.com: De Countdown
Kasper, X.